2009. június 15., hétfő

Mozgalmas hétvége,
Igencsak mozgalmas hétvégénk volt, vasárnap még Sóskútra a régi nagy coursingezős helyünkre is kinéztünk, ahol éppen verseny volt. A terrieresek rögtön meg is örültek nekünk, hogy Rozikánk is futhat a foxikkal egy kört. Nagyon kedves képeket kaptunk ma, és még a tegnapi isaszegi Scarlet futamról is

Scarlet nagyon fut:o))

.

2009. június 14., vasárnap

Erzsébetvárosi kutyás nap


Tegnap Budapesten, Erzsébetvároson voltunk az Ebugatta által szervezett kutyás napon, már reggel kitelepültünk a rendezőség által biztosított sátorba, ahol az agarakat mutattuk be, és persze velünk volt Scarlet is. A rendezvény arról szól, hogy közelebb hozza az embereket, és a kutyákat. Tanítsa a helyes állat tartást, és a kutya tartókat a helyes viselkedésre, gondolok arra, hogy a kutyájuk által hátrahagyott végtermékek eltakarítása. Nagyon sok ember látogatott el erre a megmozdulásra, ahol kutyafajták bemutatóit láthatták, meg lehetett simogatni az állatokat, és természetesen a fajtákról bármilyen kérdéseket feltehettek. Az agarak bemutatásán kívül a rendezvényeinkre való meghívókat és tájékoztatókat is osztottunk szét az emberek között, mint pl az idén is megrendezésre kerülő, és reméljük hagyományőrző Ősagárdi Agár fesztiválra, a Magyar Agár Klub kiállításra, és a Magyar Fajták kiállítására. Az egész napos rendezvény után, már igen csak fáradtan mentünk ki Isaszegre, ahol az agaraknak edzési nap volt meghirdetve. Ennek a lebonyolítása szintén a feladataink közé tartozik. Scarlet és a többi sealyham terrierünk, mint tiszteletbeli agár, itt a pályán egy kicsit kiélheti vadász ösztöneit.
Egyre több ember jön ki akik nem agaraikkal, hanem más fajtájú vadászkutyáikkal próbálják ki ez a fajta sportot. A mostani edzésen bedlington terrierek voltak, nagyon sokan, és nagyon lelkesen agarakat meghazudtoló temperamentummal fogási készséggel, és lelkesedéssel vettek részt, remélem találkozunk velük még.