2010. október 2., szombat

Raptor team

Hát sajnos már most közölnöm kell, hogy akinek tőlünk lesz kiskutyája készüljön fel.
Cipő, láb, letett tárgyak biztosan nem maradnak a helyükön, hihetetlen elevenek, sőt mondhatom, hogy minden csíny benne van a vérükben, simán bejárják az egész nappalit ami nálunk nem kicsi, és megtalálnak mindent ami mozdítható rágható, és ezek mellett olyan szaladgálás van, hogy a nyolc x4 pici lábtól szinte dübörög a talaj. Rozi mindezt nyugodtan szemléli, és aki elfáradt azt megtisztogatja, és megszeretgeti egy kicsit :o)










2010. szeptember 28., kedd

Ma vagyunk 1 hónaposak

Ma egy hónaposak a sealyham babáink, mindenkinek meg van a végleges neve, és már majdnem mindenkinek meg van a végleges gazdija is. Nem is erről szeretnék írni, hanem az értelmi és testi fejlődésükről. Két hetesek voltak amikor a szemecskéjük elkezdett kinyílni, nagyon gyorsan elkezdtek utána mozogni, mi pedig hangokat adtunk ki, ment a TV a porszívó, ugattak a többiek, szóval ezek a kis gombócok nem ijedtek meg semmitől, már 2,5 hetesen belenyomták a kis fejecskéjüket a mamájuk tányérjába, és nyalogatták a benne lévő ételt, 3 hetesen stabilan önállóan ettek, reggel és este amikor eljött az evés ideje, már hangot is adtak ebbéli óhajuknak, ami szintén nagyon szép, hogy én etetem őket és megismerték a hangom, és reagáltak rá, főleg ha a vacsora ideje következett.
3 hetesen kapták az első féreghajtót drontál puppy szirup formájában, most hétvégén a második adagot, és nekem ez mindig olyan elégedettségre ad okot, hogy nem találtunk élősködőket a székletükben, mert mitől boldog egy tenyésztő, ha jó a kutyája széklete :o)
Ma már ha haza érek munkából és meg hallják a hangom arra is reagálnak, és jelzik, hogy őket bizony meg kell simizni, és kell egy kicsit játszani is velük :o)
Most hétvégén néztük meg először tüzetesebben a kis szájacskájukat hogy miként alakul a fogazatuk, és szintén elégedettségre ad okot, hogy mindenkinek teljesen helyén van az állkapcsa, és már bújnak ki a kis tejfogacskáik.
Megejtettük az első hallásvizsgálatokat is, és mindenki szépen reagál.
Azt hiszem igazán elégedett lehetek ezzel a párosítással, Harry fiam igen csinos és büszke apa, Rozika pedig a legjobb mamájuk, a mai napig legalább 4-5 ször megszoptatja őket !!




2010. szeptember 26., vasárnap

Sealyham Puppies

Hú de régen nem írtam, hát azért mert egyre több munka van a babák körül, és persze ez csak egy mondva csinált indok, mert igazából, már mozognak játszanak, morognak és szaladgálnak, és mindezen tevékenységek beható tanulmányozásával igen csak keményen eltelik az idő.
És persze milyen egy olyan tenyésztő aki kiállításra, versenyre jár a kutyáival, hát gyakorol :o)
Ami persze ilyen idős korban még nem megy tökéletesen, de türelemmel, és ráfordított idővel ki lehet a babákból csalni egy pár pillanat egyhelyben állás, és persze a fotósnak elég gyorsnak kell lennie, hogy ezt lencsevégre kapja.

Greta Garbo el Saoma



Grace Kelly el Saoma



Gloria Estefan el Saoma
Aki már most vér profi :o)



Ginger Rogers el Saoma


Gabriel Garcia Marquez el Saoma















Gandhi el Saoma



Gregory Peck el Saoma



Speedy Gonzales el Saoma
Ő az aki szinte egyetlen pillanatra sem tudott megállni.