2010. szeptember 28., kedd

Ma vagyunk 1 hónaposak

Ma egy hónaposak a sealyham babáink, mindenkinek meg van a végleges neve, és már majdnem mindenkinek meg van a végleges gazdija is. Nem is erről szeretnék írni, hanem az értelmi és testi fejlődésükről. Két hetesek voltak amikor a szemecskéjük elkezdett kinyílni, nagyon gyorsan elkezdtek utána mozogni, mi pedig hangokat adtunk ki, ment a TV a porszívó, ugattak a többiek, szóval ezek a kis gombócok nem ijedtek meg semmitől, már 2,5 hetesen belenyomták a kis fejecskéjüket a mamájuk tányérjába, és nyalogatták a benne lévő ételt, 3 hetesen stabilan önállóan ettek, reggel és este amikor eljött az evés ideje, már hangot is adtak ebbéli óhajuknak, ami szintén nagyon szép, hogy én etetem őket és megismerték a hangom, és reagáltak rá, főleg ha a vacsora ideje következett.
3 hetesen kapták az első féreghajtót drontál puppy szirup formájában, most hétvégén a második adagot, és nekem ez mindig olyan elégedettségre ad okot, hogy nem találtunk élősködőket a székletükben, mert mitől boldog egy tenyésztő, ha jó a kutyája széklete :o)
Ma már ha haza érek munkából és meg hallják a hangom arra is reagálnak, és jelzik, hogy őket bizony meg kell simizni, és kell egy kicsit játszani is velük :o)
Most hétvégén néztük meg először tüzetesebben a kis szájacskájukat hogy miként alakul a fogazatuk, és szintén elégedettségre ad okot, hogy mindenkinek teljesen helyén van az állkapcsa, és már bújnak ki a kis tejfogacskáik.
Megejtettük az első hallásvizsgálatokat is, és mindenki szépen reagál.
Azt hiszem igazán elégedett lehetek ezzel a párosítással, Harry fiam igen csinos és büszke apa, Rozika pedig a legjobb mamájuk, a mai napig legalább 4-5 ször megszoptatja őket !!




1 megjegyzés:

Andrea írta...

Nagyon örülök, hogy minden rendben a kicsikkel és már olyan szép nagyok. Most már látom a "felesleges" lábacska gazdáját is :)
Pusz